Aspirerande mästerkock startar ny mattidning

Anne Aobadia tog sig inte hela vägen fram till final i Sveriges Mästerkock. Men nu startar hon istället sin egen tidning med fokus på hälsosam mat. Tidningen heter Matkärlek, och det första numret kom ut den 26 mars 2015.

- Det är en fantastisk upplevelse att ha kommit så här långt, säger Anne. Men att få dra igång en tidning för alla som älskar mat och lågkolhydratkost slår ännu högre!

Hon berättar att syftet med tidningen är att lyfta fram god och naturlig mat, med recept som bland annat är fria från gluten, socker och andra tillsatser.

Anne Aobadia blir nu både ansvarig utgivare och chefredaktör för den nya tidningen. Hon har redan stor erfarenhet när det kommer till kokböcker och receptsamlingar. Bland annat är hon författare till storsäljaren "Matkärlek – Laga gott och naturligt med LCHF", och har dessutom varit redaktör för tidningen Mat&Hälsa.

Den nya tidningen kommer inte bara publiceras i fysisk form, utan kommer även ha stor närvaro på internet via en nystartad webbplats med tillhörande receptbank, regelbundna bloggare och marknadsföring och kundkontakt via sociala medier. Tidningen kommer ut i 8 nummer per år, och publiceras under förlaget Mediavänner, som är baserat i Helsingborg.

Så nu finns det en till välproducerad mattidning, utöver bland annat den prisade ICA:s Buffé, som kan inspirera och hjälpa till i köket.